Tuesday, 14 December 2010

Dot to dot - Moda Pure

This is my latest project. It's a dot-to-dot quilt from American Patchwork & Quilting Magazine sept. 2009. I found the instructions at Missouri Quilt Company.
It's made of Moda Pure by  Sweetwater og measures 195x195 cm.

I'm hand quilting for the first time.. really hope to be done before Christmas  :)

__________________

Jeg har ikke fulgt mønstrets mål (fy) men startede med at lave blokkene med 4 stykker og målte så de store blokke ud bagefter. 
Cirklerne har jeg skåret med en cirkelskærer så de var ca 2 inches mindre i omkreds end kvadraterne for at give plads til sømrum og de er sat på med øjemål. Jeg er med andre ord stinkende dårlig til at måle op!
Det er første gang jeg har kastet mig ud I at applikere. Men cirklerne fungerer perfekt for sådan en nybegynder som mig. Meget nemmere bliver det ikke...

Endnu mere chokerende er  dog at jeg er begyndt at quilte i hånden. Det er helt anderledes end at quilte på maskine. Det giver en fantastisk finish synes jeg. Men det tager tid… lang tid.
Blomsterne er lavet med en passer. Kan du huske dengang man skulle bruge passer i matematik. Jeg var en af dem der altid sad og tegnede blomster i stedet for at kaste mig over matematikkens mysterier. Jeg lavede ret mange blomster på det tidspunkt kan jeg godt indrømme...
Jeg er startet med blomsterne i de store cirkler og så må vi se hvordan det ender. Jeg er ikke sikker på om jeg quilter resten af tæppet i hånden eller om jeg skal forsøge mig med lidt frihånd på maskine.
Jeg elsker , elsker, elsker dette mønster og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg skal lave et dot-to-dot tæppe. Drømmer allerede om de næste farver. Det bliver svært at vælge.

1 comment:

  1. I know (assume) you're busy at work, but I miss you
    Funny thing though to see your first quilt
    Nice, and after this one you made them even nicer

    ReplyDelete